FAQ items aan het laden...
Blik-openers2020-11-24T12:33:13+02:00

BLIK-OPENERS

Niets is gevaarlijker dan een idee, als je er maar één hebt.

We verwoorden ons geloof zo nu en dan in BLIK-OPENERS en blogs. Verhelderende visies en meningen doorspekt met onze ervaringen in organisatieontwikkeling. Niet om ons gelijk te halen, maar slechts om tot denken en doen aan te zetten. Ook wij komen vanzelfsprekend dagdagelijks op nieuwe ideeën.

think outside the box

DISC gedrag in de praktijk

Categorieën: Artikelen, Teamontwikkeling|

DISC is een manier om naar het gedrag van mensen te kijken. Het is een model waarin 4 gedragstypen worden beschreven. Ieder type heeft een eigen kleur. Er bestaat geen goed of fout gedrag. Je zou hooguit kunnen stellen dat in een bepaalde situatie, het ene of het andere gedrag effectiever is.

Verdraaide organisaties

Categorieën: Blogs, Leiderschap, Organisatieontwikkeling|

Menig zorgorganisatie heeft er de mond van vol. Cliënt- of patiëntgerichtheid, ofwel de cliënt écht centraal zetten. Het welzijn en positief welbevinden van de cliënt staat voorop. Daar hoort eigen regie van diezelfde cliënten bij. De praktijk is echter weerbarstiger.

De ‘reden’ vs. the ‘why’

Categorieën: Blogs, Leiderschap, Organisatieontwikkeling|

Het lijkt in eerste instantie een model voor marketing en positionering. Echter, het is inmiddels een begrip voor menig organisatie die plannen voor de toekomst maakt: ‘the golden circle’ van Simon Sinek. Er zijn al behoorlijk wat strategietrajecten mee verrijkt sinds 2009.

Ga naar de bovenkant